АВИАЦИЯ И СМЕСЕНИ ТЕХНОЛОГИИ РЕФЕРЕНЦИЯ

Фибростъклото има много уникални качества и се използва в нарастващ брой индустрии като автомобилостроенето, морския и въздушен транспорт, вятърните турбини.
Увеличеното използване на фибростъкло е довело до проблеми както за персонала, така и за самото производство.

Значителни рискове за здравето

"Прахът от Фибростъкло създава чувство на сърбеж само като погледнете в него" - но проблемът е по-голям от това. Прахът от Фибростъкло има ниско тегло и остава във въздуха за дълго време. Прониква в трахеята и белите дробове и оставайки там причинява алергии, астма и рак. Изискванията по безопасността на труда и здравето и разпоредбите на Европейския съюз поставят ограничение относно колко прах във въздуха е разрешен в зоната на операторите. Световната здравна организация е класифицирала керамичните влакна и други специални влакна като възможни причинители на рак.

Смущения в електрониката увеличава разходите

В допълнение към негативните последици за здравето, праха от фибростъкло причинява смущения в компютрите и друго производствено оборудване. Видимостта на операторите е намаляла в много работни ситуации и в повечето фирми разходите за почистване са се увеличили.

За щастие има ефективни решения на проблема

С 35 години опит, Dustсontrol предлага уникално ноу-хау за вакуумиране от източник, който извлича, филтрира и премахва опасните частици. С извличане от източник, прахта се събира, когато тя е създадена. Резултатът е по-чиста работна среда и в много случаи повишеното качеството на продукта е резултат на по-малкото замърсяване на производството.

Точната система за извличане допринася за здравето и икономиката

-Подобрено здраве чрез по-малко прах от фибростъкло и други частици във въздуха.
-По-безопасен труд и повишена производителност, тъй като няма прах, който да намалява видимостта на оператора.
-Повишаване на производителността в резултат на по-малко смущения от други дейности.
-Елиминира се нуждата от специални помещения за смилане на материал
-По-дълъг живот за инструментите и електронното оборудване.
-Намалено време и разходи за почистване.
-По-малко смущения, дължащи се на прах в компютрите и електрониката.


Nautor Swan, произвежда океански ветроходни лодки в Pietarsaari, Финландия

Пет стационарни системи от Dustcontrol са инсталирани във фабрика Nautor Swan. Продуктите на Dustсontrol се използват главно за почистване, но също така и за смилане с ръчни електроинструменти и смукателни системи. 7 вакуумни точки могат да се използват едновременно. Монтажът на системите на Dustcontrol включва RAF 2503 S 34 000, F 20 000 и разтоварващи контейнери.

Пътнически самолет Airbus

Много строги екологични изисквания, съчетани с модерни технически решения, са направени от производителя на Airbus, като избрани решения на Dustсontrol са приложени за немското съоръжение в Mühlenberger Loch извън Хамбург.

Системите за всмукване са предназначени за продължителна работа. Доставките обхващат пълен монтаж на пневматични, механични и контролни системи. Специален акцент бе поставен върху EX защитни инсталации. Три от четирите инсталациите са били специално построени за рискове от експлозия на прах, в съответствие с ак стойност от 180 бара м / сек.

В допълнение към предлагането на безпрахова среда за такива задачи като пробиване, фрезоване и шлайфане, системите за всмукване се използват за почистване и екстракция на остатъчни вещества и материали по време на занитване и лепене на изделия. Също така уплътняващи материали и хромирани остатъчни продукти са включени. Материалите, които се извличат са алуминиеви, усилено стъкло, карбон, фибростъкло, епоксидни, полиестерни, алуминиеви сплави и титан.